Автор: vladi
Публикувано на: 04.01.2011 10:46:27

Рейтинг:

The

The World и Palm Jumeirah в Дубай определено са най-известните и впечатляващи изкуствени архипелази в света, но правителството на Катар е решило да конкурира емирството с един нов проект, наречен The Pearl Qatar.

Архипелагът се изгражда в Персийския залив, в близост до столицата Доха, като той ще е с площ 400 хектара, а общият брой на островите ще е 13. Интересното е, че за този проект не се тръби по медиите, въпреки че той е в доста напреднал етап и дори вече се строят първите сгради.

Бреговата ивица на The Pearl Qatar ще е с дължина около 32км., като при завършването и ще има три залива с яхтени пристанища. Предвидено е там да бъдат построени множество жилищни комплекси, които ще са в европейски, средиземноморски и арабски стил.

Освен това, на един от островите ще бъдат изградени три 5-звездни хотела, в които ще могат да отсядат едновременно до 800 туристи. На разположение на жителите и гостите ще са множество магазини, ресторанти и места за развлечения.

В самия край на архипелага пък ще има 9 малки частни острова, достъпът до които ще бъде ограничен. Те ще се предлагат само на подбрани хора, които разполагат с нужните финансовите възможности, като някои от тях вече са капарирани. The Pearl Qatar е и първото място в тази държава, където чужденци могат да закупят недвижим имот.

Галерия The Pearl Qatar
The Pearl Qatar – нов амбициозен проект в Катар
Читателски коментари

врати - http://врати.bgstuff.net 2011-01-09 17:50:01 0 отговори

врати - http://врати.bgstuff.net

Цели остров ли ще бъде изкуствен

online filmi - http://www.infofilmi.info/ 2011-01-04 12:06:56 0 отговори

online filmi - http://www.infofilmi.info/

Тия са добре, щом има кой да налвиа пари в подобни проекти - Супер! Дано някой се сети и за нашата родина да постори нещо готино

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg