Автор: desci
Публикувано на: 18.04.2011 23:47:41

Рейтинг:

The

През 2008 г. отвори врати The Sand Hotel в Дорсет, Великобритания. Уникалното в този хотел е, че той е направен изцяло от пясък, както и че е първият пясъчен хотел в света. Идеята е на скулптура Марк Андерсън. За 10 британски лири на нощ, всеки гост може да спи в открит замък от пясък и събуждайки се направо да се гмурне в морето.


Работата по изграждането на хотела е отнела седем дни на четирима скулптори, които са работили по 14 часа дневно. За построяването на цялата структура са използвани 1 000 тона пясък и морска вода.


На разположение на гостите на уникалния хотел са пясъчно легло, възглавница от пясък и други пясъчни удобства. Те могат да избират между единична и двойна стая, като и двете предлагат пряк изглед към звездите нощем. Гостите на хотела са предупредени обаче, че в него няма тоалетна. Друга важна подробност е, че е за предпочитане да не вали.


Според скулптора Марк Андерсън, това е най-големият пясъчен замък във Великобритания. Предлагането на нетипичния хотел на пазара отваря нови възможности пред туристическата индустрия на острова и определено е атракция за по-младата част от населението.


Снимки: likecool.com

Галерия The Sand Hotel
The Sand Hotel във Великобритания
The Sand Hotel във Великобритания
The Sand Hotel във Великобритания
The Sand Hotel във Великобритания
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg