Автор: vladi
Публикувано на: 10.01.2011 14:02:08

Рейтинг:

В

През есента на тази година, по улиците на Париж ще се появят електрически автомобили, които ще се дават под наем и ще работят на самообслужване. Френският град ще се превърне в първият в света, въвеждащ такава практика.

Според проекта, през 2012-та в Париж и неговите предградия ще са на разположение 3 000 електрически превозни средства. Те ще могат да се наемат от така наречените станции Autolib, които действат на принципа на създадените през 2007г. за велосипеди - Velib.

Електромобилите ще могат да се вземат под наем от тези станции с карта, годишният абонамент за която ще е на стойност 144 евро, но ще има и еднодневни, чиято цена ще е 10 евро.

За да се сдобиете с карта обаче ще трябва да оставите гаранция в размер на 250 евро, а допълнителните разходи за 30-минутен наем на превозното средство ще са в рамките на няколко евро.

За удобство на наемателите ще бъдат изградени множество станции в града, като превозните средства ще могат да се върнат на която и да е от тях. Електромобилите ще са с марка Bluecar, в които има място за 4 души, а автономията им е около 250км.

Галерия Bluecar
В Париж ще може да си наемете електромобил
Читателски коментари

нилски крокодил,крокодил,крокодили,смъртоносни влечуги - http://www.jivotni.info/2010/06/blog-post_5695.html 2011-01-28 23:25:22 0 отговори

нилски крокодил,крокодил,крокодили,смъртоносни влечуги - http://www.jivotni.info/2010/06/blog-post_5695.html

Много добра идея,Аз съм твърдо за електро мобилите и дано навсязат в живати възможно най-бързо и да забравим за замърсяващите автомобили.Въпреки че петролните босове всячески не искат това да стане.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg