Автор: admin
Публикувано на: 03.07.2009 13:00:19

Рейтинг:

Villa

Списание Форбс публикува списък с 400-те най-добри хотел в света за 2009г., като първото място е отредено на италианския Villa d'Este, разположен на брега на езерото Комо в град Чернобио (Италия).

Невероятно красивият дворец Villa d'Este е построен през 1568г., а от 1873г. функционира като хотел. Той разполага със 152 стаи, 125 от които се предлагат на гости, а дворното място с градините се простира на 25 акра.

Цената за една нощувка в хотел Villa d'Este е 900 евро, а ако желаете да наемете един от седемте апартамента на главната сграда, гледащи към езерото Комо, това ще Ви струва 5 200 евро на нощ.

Хотелът предлага на своите гости частен плаж, вековен парк, с множество невероятни фонтани, отопляем открит басейн, закрит басейн, 8 тенис корта, СПА център, дискотека и ресторант със забележителна гледка към езерото Комо.

Всички стаи и апартаменти във Villa d'Este са с уникален интериор, като по стените им са изложени картини на известни художници, а чаршафите, завесите, огледалата и сервизите са на първокласни дизайнери.

През годините хотелът е ставал все по-популярен, като в него винаги са отсядали само високопоставени гости. В средата на 19-ти век бъдещата руска императрица Мария Фьодоровна наела двореца само за два месеца, но в последствие решила да остане цели 2 години в него.

В списъка на Форбс, за най-добрите хотели в света за 2009г., след Villa d'Este са поставени Peninsula в Банкок, Landmark Mandarin Oriental в Хонг Конг, Four Seasons George V в Париж и Burj al Arab в Дубай.

Снимки: flickr.com

Галерия Villa d'Este
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg