Автор: desci
Публикувано на: 20.05.2011 09:13:09

Рейтинг:

Япония

Японската туристическа индустрия пострада сериозно от опустошителното земетресение и цунами на 11 март тази година. В някои райони на страната бяха отменени резервациите на всички туристически групи и бъдещето на туризма в Япония продължава да е неясно. Добрата новина е, че тази седмица в Япония пристига първата голяма група от китайски туристи от бедствието насам.


Групата е от 30 китайски туристи и е на посещение в Япония от 23 май по маршрути, които не са били изпълнявани от земетресението . Според статистическите данни, ръстът на китайските туристи в Япония след 11 март е спаднал с 50%, в сравнение с миналата година.


През 2010 г. според Асоциацията на японските туристически агенции (JTA), повече от 1,4 млн. китайци са посетили Страната на изгряващото слънце, а повече от 200 000 са пристигнали през първите два месеца от тази година. Туристите през фаталния месец март са 353 800, което е с 50.3% по-малко в сравнение с миналата година.


На туристическото изложение World Travel Fair, което се състоя миналата седмица в Шанхай, японските туроператори обявиха намаления от 20% за хотели, намиращи се в Токио. Японската национална туристическа организация призова туристите да дойдат в Япония и сами да видят какво е положението, отбелязвайки, че повечето райони в страната не са засегнати от катастрофата.


Източник: independent.co.uk

Япония отново се радва на китайски туристи
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg