Автор: admin
Публикувано на: 03.03.2009 02:17:04

Рейтинг:

Yellow

Напрегнатото ежедневие в градовете от бетон и стъкло кара все повече хора да отпускат сред свежестта на природата. Какъв по-добър начин да направиш това, от вечеря на дърво. Може да Ви звучи странно, но жителите и туристите в Нова Зеландия вече имат възможност да се възползват от такова незабравимо преживяване.

Архитектите Питър Ейзингу и Люси Гаунтлет, от Pacific Environments Architects, са направили ресторант изцяло от дърво, разположен на височина 10 метра, около една секвоя. Заведението, наречено „Yellow TreeHouse”, има кръгла форма, широчината му е 10м., а височината - 12м., и разполага със седящи места за 18 души. Осветлението е един от основните акценти на заведението, което през нощта наподобява огромен светещ фенер.

Поради големия интерес към нестандартната и екологична конструкция на ресторанта, Pacific Environments Architects са взели решение да продават плановете на „Yellow TreeHouse” на всеки, желаещ да построи собствено свежо заведение, качено на дърво. Вече са реализирани и първите продажби, като основните клиенти са спа центрове.

Снимки: pacificenvironments.co.nz

Галерия Yellow Treehouse
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg