Автор: admin
Публикувано на: 19.05.2009 22:16:30

Рейтинг:

Забраняват
В изключително нелепа и дори комична ситуация изпаднали австрийски туристи в Лондон, който заснемали със своите фотоапарати популярните червени двуетажни автобуси.

69-годишният Клаус Матска и синът му Лорис правили снимки на автобусната спирка Вауксхал, когато двама полицаи дошли при тях и им конфискували фотоапаратите, с оправданието, че снимките могат да бъдат използвани за терористични цели.

Органите на реда твърдели, че заснемането на обществения транспорт в Лондон е строго забранено, като дори записали всички данни на австрийците, както и адреса на хотела, в който били отседнали.

Когато се прибрал във Виена, Клаус Матска написал писмо до Guardian, в което изразил своето възмущение от инцидента, като заявил, че не е срещал подобно отношение дори в най-строгите комунистически страни, както и, че той и синът му никога повече няма да посетят британската столица.

От пресцентъра на градската полиция в Лондон са заявили, че няма издадена забрана за заснемане на обществения транспорт в града и обещали да проведат обстойно разследване по случая.

Сникма: flickr.com
Забраняват снимането на автобуси в Лондон?
Читателски коментари

Анонимен 2010-03-24 07:19:09 0 отговори

Анонимен

Благодаря за интересната информация

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg