Автор: vladi
Публикувано на: 24.02.2011 12:46:21

Рейтинг:

Замъкът

От средата на месец февруари, френският замък Венсен, намиращ се в едноименното предградие на Париж, отново е отворен за посетители, след като претърпя голяма реставрация.

След извършените подобрения, туристите вече могат да се изкачват до края на неговата кула, чиято най-горна точка е на височина 52 метра. От там те имат възможност да се любуват на невероятни гледки, но от съображения за сигурност, една група може да се състои от максимум 17 човека.

По време на обиколката, посетителите биват запознавани с ежедневието на хората от Средновековието и имат достъп до килиите, в които са държани затворници, включително известни личности като Дени Дидро, Маркиз дьо Сад и принц Конде.

Венсен е един от най-високите замъци в цяла Европа, чиято история датира от 12 век, когато е бил ловна хижа на Луи VII, но в последствие той търпи разширения и подобрения. В него са се родили множество френски владетели, сред които Луи X, Филип V и Шарл IV.

Най-голямата реконструкция на замъка е направена през 14 век, когато той е значително разширен и допълнително укрепен. Тогава Филип VI изгражда 52-метровата кула, която е запазена и до днес, а за времето си е била най-високата в Европа.

В наши дни са запазени само някои части от целия комплекс, който в оптималния си размер е бил 300 метра широк и 175 метра дълъг. През 1800г., когато Венсен престава да бъде кралска резиденция, голяма част от съоръженията са разрушени, а в последствие замъкът се използва за производствен цех, за затвор и дори за манастир.

Пез 1990г. френското правителство решава да направи основна реставрация на Венсен, чиято цел е да възвърне колкото се може повече от блясъкът му. През 2007-ма тя е завършена и замъкът отваря врати за посетители, но с някои ограничения, а от този месец той е достъпен изцяло.

Снимки: Giam

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg