Автор: admin
Публикувано на: 10.08.2009 12:14:23

Рейтинг:

Хавайските

Популярните Хавайски острови са разположени в центъра на Тихия океан, като най-близката континентална суша се намира на 3 850км. от тях. Те са най-голямата островна верига в света, простираща се на 2 451км., от остров Хавай (Биг Айлънд) до Атол Куре.

Хавайският архипелаг се състои от 19 вулканични острова и атола, и от множество малки островчета. Името му произлиза от това на главния остров Хавай, наричан още Биг Айлънд, чиято площ е два пъти по-голяма от тази на всички останали острови в архипелага взети заедно.

С изключение на Атол Мидуей, островите формират 50-тия щат на САЩ – Хавай. Неговото население по последни данни е над 1.2 млн души, но то непрестанно се увеличава, тъй като част от 7-те млн. годишни туристи превръщат Хавайските острови в свой постоянен дом.

Другите по-големи острови в архипелага са Оаху, Кауай, Мауи, Молокай и Ланай, като с всеки от тях ще Ви запознаем в отделни статии. Островите са уникални сами по себе си и разкриват красотата на Хавай по един неповторим и незабравим начин.

Всички острови са формирани в следствие на вулканична активност, което означава, че те фактически представляват върхове на огромни планини, започващи от дъното на Тихия океан. Някои от вулканите са активни и до днес и продължават да увеличават територията на архипелага.

На Хавайските острови може да откриете абсолютно всичко – невероятни пясъчни плажове, тропически сини лагуни, красиви водопади, гъсти гори, активни вулкани и дори сняг. Тук може да се отдадете на спокойна почивка в някое закътано селище или на бурен живот и пазаруване в големите градове.

Средната температура в архипелага е 30 градуса, но тя не се усеща, защото влажността на въздуха е 70-80%, а дъждовният период е само от декември до март. Именно през декември и януари вълните на някои места достигат 6-7 метра височина и привличат най-запалените сърфисти от цял свят.

Снимки: the_tahoe_guy, coreyann и plassphoto

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg